1 Mayıs 2016 Pazar

Gezelim Görelim

Bu bölümde sizlere Breda’dan nereye nasıl gidilir ve nereler gezilmelidir onları anlatacağım.
Ben erasamus dönemimde önceliği Hollanda içine verdim size de aynısını tavsiye ederim. Hollanda küçük bir ülke olduğu için kendinize günü birlik ucuz turlar düzenleyebilirsiniz. Amsterdam, Den haag, Utrecht, Keukenhof(Lale bahçesi), Maastricht, Rotterdam, Eindhoven şehirlerini mutlaka görmelisiniz. Tren biletleri tek yöne €10-22.5 arası değişiyor kulağa biraz pahalı geliyor değil mi? Merak etmeyin Hollanda içi ucuza gezmek çok kolay, 10 kişilik bir grup olduğunuzda, içinizden birinin Dutch banka hesabı olması gerekiyor, ülke sınırları içerisinde istediğiniz yere bir günlük bir gidiş ve bir dönüş biletini €7 alabiliyorsunuz. Bunun için facebookta onlarca sayfa var oradan gruplara katılabilir ve yol parasından kar edebilirsiniz, fakat banka hesabınızdan Euro transferi yapabiliyor olmanız gerekiyor. Eğer bankanız yüksek miktarda transfer ücreti alıyor ise erasmuslu arkadaşlarınızdan rica edebilirsiniz.


Hollanda’yı gezdik gördük, ya sonra ?

Sonraki istasyonunuz size oldukça yakın olan Belçika, Almanya ve Fransa olmalı. Belçika için Antwerp, Gent, Brugge ve Brussels turu ayarlayabilirsiniz. Tren biletleri €10-15 civarı fakat aktarmalarla gereksiz yoruluyorsunuz o yüzden size Flixbus ya da Eurobus firmalarını tavsiye ederim biletler oldukça uygun €5-7 arası 1.5 -2 saat içerisinde gidebiliyorsunuz. Fransa için Lille ve Paris’e otobüsle gitmek mümkün fiyatları €18-25 arası değişiyor fakat size yine aynı otobüs firmalarını öneririm. Flixbus için tek yön bilet fiyatı Paris için €19 ve 6 saat sürüyor gidiş gelişlerinizi geceye ayarlayıp konaklama ücretinden de kar edebilirsiniz. Almanya için ise tavsiyem Köln’den başlayıp Dortmund, Münih ve Berlin güzergahında kendinize bir plan yapmanız yine Breda’dan aynı şirket ile Köln’e €15 gidebilir ve oradan Eurobus ile 2-5€ arası fiyatlarla saydığım şehirlere seyahat edebilirsiniz. Gittiğiniz yerlerde görmek istedikleriniz tamamen sizin zevkinize kalmış J
NOT:  Skyscanner üzerinden uçak biletlerini düzenli takip etmeyi unutmayın Avrupa'nın pek çok yerine çok ucuz biletlere giden arkadaşlarım oldu, düzenli kontrol edin!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder